Dangerously in love
Publicerat: 2010-11-02 Kl: 21:01:22 | I kategori: AllmäntUppdatering chokladpudding;
Den blev ljuvlig!
Alldeles dallrig och härlig, fylligare än vanlig köpt, mäktigare, men oemotståndligt god...
- 1 ägg
- 1 dl socker
- 50 g mörk choklad (70%)
- 2 1/2 dl vispgrädde
- 1 1/2 dl standardmjölk
- 3 gelatinblad
Börja med att lägga gelatinbladen i blöt en stund.
Blanda socker, grädde och mjölk.
Knäck i ägget, vispa till en jämn smet.
Koka upp, vispa under tiden så att det inte bränner fast.
Krama ur gelatinbladen, låt dem smälta i blandningen och vispa.
Sjud i någon minut, svalna något i kastrullen.
Häll upp i fyra portionsformar, ställ in i kylen i minst tre timmar.
Servera med vispgrädde.
(P, åtminstone gelatinbladen som jag använder, funkar jättebra med choklad. Inget snabbpulver utan vanliga hederliga torra blad. Bara att krama ur vattnet och ha i dem i den varma vätskan. Superlätt!)
så fint, tycker det fär vackert med folk som gör slut och sen finner tillbaka- kanske konstigt tänkt men hallå, det är konstigare med dom som håller ihop av vana! Glad för din skull!
Ska testa denna så snart som möjligt=)
önskar er båda lycka till,ingen vet ju hur det går men som du säger- att du är kär och lycklig nu är väll det som spelar roll? som sagt, jag tar heldre en massa ups and down än att leva i ett dött förhållande...
men du, jag använder också gelatinblad och det blir skit ändå! ska testa denna i helgen men lovar inget mirakel....;)